Little Blue's Australiska terriers

Blogg

Vardag - en liten uppdatering.

Ja, nu är hösten onekligen här och vardagen traskar på i sin stilla, eller för all del snabba mak.

 

Valparna från sista kullen är över halvåret nu och växer och utvecklas. Det är jätteroligt att få kort på sms på de små liven! :)

 

Hjördis och hennes syskon är 18 månader, lite drygt och även här sker en mognadsprocess. Några tikar har påbörjat sitt 3e löp, och hanarna utvecklas. Det kan vara bommul i öronen, tonårs trots och det kan vara tuffa dagar då man undrar om de någonsin ska bli vuxna. Det blir de och vips är de 7 år! 

 

Spike, flyttade i sommras till ett nytt hem och vad jag får höra trivs han utmärkt. Det är alltid jobbigt att behöva ta beslutet att omplacera sin hund, men ibland måste man sätta sin hund före sig själv och i detta fall blev det superbra för alla. Spike får vara Spike och familjen har fått ett charmigt yrväder och familjen letar som bäst efter pausknappen på honom! 

 

Min mor, Mariana, delägare i kenneln, opererade in en ny knäled för en månad sedan och hundarna har sedan hon kom hem från sjukhuset varit hennes ständiga skugga. Det var tufft för dem att inte ligga PÅ henne första veckorna, men, när de väl fick komma upp och nära, släpper de henne inte. De turas om att ligga nära, nära med huvudet precis nedanför det opererade knät.

 

Aussies är inkännande och känsliga och att vårda sjuka ser de som en självklarhet.

 

Alla ni som var med på kennelträffen kanske blir glada av att höra att Mia Karlsson på Lyckliga Jyckar i vår kommer att ha en berkinings helgkurs, mer information kommer här i bloggen om detta.

 

Jag har fått förfrågningar om min nästa kull och i nuläget vet jag inte när den blir. Hjördis ska genomgå hälsotester och BPH nu i höst och när jag känner att hon är mogen och redo för en kull parar jag henne. När detta blir, beror på. Hjördis är ännu ganska omogen och jag vill ge mina tikar de bästa förutsttningarna för att vara goda mödrar.

Men, var säkra, när det än blir, att min nästa kull planeras kommer det att finnas info under Valpar och här på bloggen. Det lovar jag.

Tills vi hörs igen!

 

Ta hand om er och era hundar! 

 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Blogghistorik

«september 2023»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Senaste inlägg
Covid- återhämtningen.
Nej nej jag har inte dött...
Valpar i Little Blue's familjen!!
Lera lera lera.
Hunden blir inte vad du gör den till.
Veterinärers psykiska hälsa - alla djurägarens angelägenhet.
Long time no see
Vad kan man hitta på när allt inte är som vanligt?!
Livet i coronatider!
Paus...

Senast kommenterade
Veterinärers psykiska hälsa - alla djurägarens angelägenhet.
Long time no see
Paus...
Livet går vidare
Hur tar de andra hundarna det?
Izaac har lämnat oss.
Dygn 48
Lyckan av att finna en bra hane

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014