Little Blue's Australiska terriers

Blogg

Livet går vidare

Så är det och varje dag blir lite lättare, för oss människor. Hundarna har gått vidare för länge sen! 

 

Vi tar oss an julen och livet med öppna armar, tacksamma för vad Izaac var för oss, vem han var och hur han fyllde våra liv. 

Livet bjuder oss till dans med möten, en del långa en del kortare, men alla lärofyllda.

 

Olga har en valps nyfikenhet på allt, tomtarna var extra spännande när de kom upp men nu när hon fått höra "nej" och "rör ej" så lyder hon faktiskt!  Jag tror de vuxnas totala ointresse för både gran och tomtar bidrar till att hon håller sig undan. Här har alltid hundarna låtit bli granar och tomtar... katterna har man däremot då och då fått lyfta ner från mitten av granen! 

79152077_1204593813072884_2532643206865092608_n

 

Vi tuffar på och anpassar oss till livet, så som det är just här och nu. Vi saknar Izaac, men glädjer  oss till vad vi har! 


Hur tar de andra hundarna det?

Många har frågat, hur mår hundarna? Hur tar flocken det hela?

Hundarna mår bra. Bättre än oss, skulle jag vilja säga.

Vi har denna vecka insett att hela flocken under 14 dagars tid, har förstått att Izaac är på väg bort. Vi människor, ja vi missade det helt. De andra hundarna gick helst inte promenader, och när de gick drog de benen efter sig  eller vände hem.... Aldrig Izaac, utan  oftast Rut eller Hjördis. Inte tänker man som människa då att det är Izaac som är trött?


Vädret har varit skit så att de inte ville vara ute och promenera, förvånade inte mig.

Med tanke på de senaste dagarnas hastighet och promenadgläjde, oavsett väderlek,  står det helt klart att  de anpassade  sig efter Izaac.

Under dessa två veckor var Theo också väldigt låg, han drog sig bort, och jag ska erkänna att jag var lite orolig för honom. Hade han ont? 

Men, nej, nu är han tillbaka igen. 

 

Alla hundarna var med när Izaac somnade in, stod i en halvcirkel runt, men när han somnat in, så var de inte alls intresserade. De gav honom plats och höll avstånd och tittade på, när han föll ihop och när han drog  sista andetaget... När det var taget, gick de ut ur rummet och när de kom tillbaka brydde de sig inte ett skvatt om kroppen som låg invirad i en filt på sängen.

För dem, var det över då. Och dags att gå vidare. 

Något som är intressant är dock att de vägrat lägga sig på de platser Izaac låg och sov på söndagseftermiddagen. Så jag har fått tvätta filtar och vetbeds och bäddar. Theo gick till sin (och Izaacs) favoritplats, där Izaac låg och sov när vi åt middag i söndags, igår och luktade och vände om, vägrade sova där. Så den bädden åkte i tvätten. En annan sovplats som oftast brukar vara iaf en hund sovandes i, är tom. Där har jag också tvättat alla filtar och bädden.

Izaacs favoritkudde, som han gärna sov på, på dagarna fick följa med honom i graven.

Hjördis å sin sida vägrade gå förbi en filt där Izaacs huvud legat när han somnade in. Jag tänkte att just den filten, som var nytvättad, kunde ligga kvar för endast hans huvud legat där. Men nej. Hjördis var inte nöjd förrns filten var borta. Jag hade redan skurat golvet och fick ta en extra sväng med moppen just där. Då kunde hon passera och lägga sig i bädden.

 

Så i två dagar har jag tvättat och hundarna har klämt ihop sig i en och samma bädd! Men nu är allt rent och tillbakalagt igen.


Flocken är lugn och, faktiskt glad och deras frammåtanda och deras aptit på livet gör att tårarna är färre, glädjen större och tacksamheten över den Izaac var oändlig. Han var en fantastisk hund och är och kommer alltid vara saknad. 

 

Flocken är lugnare än på två veckor. Det är svårt att beskriva men de vaktar inte lika mycket och de tittar inte efter honom, letar inte, saknar inte. De är här och nu och njuter av varje sekund de är här! 

 

Det gör sorgen lättare att bära, för oss andra. Och jag tror att de fick vara med, gör det enklare för dem och oss. De ser att vi är ledsa och tröstar, en aussie tröstar alltid en gråtande människa... men sörjer gör de inte.

De har gått vidare och med deras hjälp, gör vi det med!


Izaac har lämnat oss.

Pariservikens My Happiness 20040703-20191202

DSC_0436

Igår morse straxt före kl 05.00  väcktes jag av att Rut gav ifrån sig ett skall, bredvid sängen stod Izaac (som ofta sov på golvet, då han tyckte sängen blev för varm)och vinglade. Jag lade min hand på honom, han föll ihop. Rosslade lite och tycktes sedan sluta andas helt. 

Jag fångade upp mobilen, ringde till mamma som bor i andra delen av huset och sa: "jag tror Izaac är avliden, kom ner och ha med dig stetoskopet". Samtidigt som jag klappade hans kropp som då och då tog ett kort andetag.
Hon var nere på två sekunder och  Izaac andades till några gånger och var sedan borta.

Han var 15,6 år och att få somna in hemma på detta vis,  med sina hundkompisar kring sig, ja det är allt en hund som hatar veterinärer kan önska sig. De andra hundarna samlades nämligen i en ring runt oss på golvet. Tittade på, sa eller gjorde inget.

Chocken hos oss är och var stor. Även om han var gammal och vi visste att hans hjärta var lite slitet. Han var lite trött på söndagen och åt inte så mycket, men, eftersom han dagen innan snott åt sig lunchen från de andra, plus ätit kvällsmat, var det inte något jag reflekterade över. Magknip efter överätning, tänkte jag.

Izaac hade blåsljud på sitt hjärta som var förvärvat pga den fetma han hade när han kom till oss som 3åring. Han kom som 3 åring, stressad fet och med oddsen emot sig. Och under de 12,6 år han bodde här fick han komma till ro, gå ner i vikt och fick blomma ut. Han fick bli den hund han ville vara och han levde i glädje varje dag av sitt liv.

 

Izaac älskade mat, och människor. Killar i tonårsåldern var hans favorit och han hatade valpar. 

 

Vi sörjer och saknar honom och allt han gjorde och var för oss under 12, 6 års tid. Samtidigt som vi glädjs åt att en hund med alla odds emot sig, slog de oddsen med hästlängder, skapade sig ett liv och gick sin egen väg, på sina villkor. Att få ner hans liv, hur han utvecklades från en stressad hund med fetma till den snällaste av hundar i världen, ja det låter sig inte göras i ett blogginlägg, jag skulle behöva en bok för det....

Det jag vill säga är:

 

Han var en stor aussie med ett stort hjärta och vi kommer alltid att sakna hans livsglädje och kärlek.

Vila mjukt Izaac på en plats där det inte finns några valpar men väldigt mycket köttbullar! Fotografering hundarna 098

 

Blogghistorik

«december 2019»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Covid- återhämtningen.
Nej nej jag har inte dött...
Valpar i Little Blue's familjen!!
Lera lera lera.
Hunden blir inte vad du gör den till.
Veterinärers psykiska hälsa - alla djurägarens angelägenhet.
Long time no see
Vad kan man hitta på när allt inte är som vanligt?!
Livet i coronatider!
Paus...

Senast kommenterade
Veterinärers psykiska hälsa - alla djurägarens angelägenhet.
Long time no see
Paus...
Livet går vidare
Hur tar de andra hundarna det?
Izaac har lämnat oss.
Dygn 48
Lyckan av att finna en bra hane

Arkiv
2021
2020
2019
 •    December
 •    November
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 • 2018
  2017
  2016
  2015
  2014