Little Blue's Australiska terriers

Blogg

Rutiner

DSC_0631

Jag tror att det är viktigt med rutiner. Jag vet att Izaac anser att det är livsviktigt.

 

När han kom till oss som omplacering så var stress ett av hans problem. Att få rutiner var en gåva för honom. Han visste vad varje dag innebar och vad som skulle göras när. Så hans stressnivå skönk.

Nu behöver att ha rutiner inte innebära militärisk exakthet, men, vi har verkligen våra rutiner.

Vi går vår riktiga långpromenad på morgonen. I tisdags gjorde jag tvärtom, och gick kort på morgonen, och tänkte mig gå långt på eftermiddagen. Izaac tänkte att jag nog blivit totalt blåst och vägrade gå någon långpromenad på eftermiddagen. Han vände sonika hem, så det var bara för resten av oss att trava med! 

DSC_0597

 

Mina hundar sover med mig i sängen och går och lägger sig innan mig. Eller går och går. De springer och ställer sig på rad för att sedan glatt hoppa upp i sängen /gå till sin bädd, och vänta in det kvällskex och tugg de får på kvällen.

När jag kommer en stund senare har de tre som sover hela natten i sängen flutit ut och  när jag kommer in, kikar Hjördis på mig. För då ska hon ha sin godnattpuss. Sen ska Rut ha sin godnattpuss, sen ska Theo bli kliad på magen.

Sen kan jag lägga mig, då flyttar alla på sig tills jag lagt mig för att sedan lägga sig på eller tätt, tätt bredvid mig.

På morgonen väcks jag av Rut och Hjördis som ömsom pussar mig, ömsom skuttar runt. Nu ska Izaac bli kliad bakom öronen. Och när han är nöjd, är det dags att kliva upp. Theo leker med tjejerna eller påminner mig då o då om att han finns med en nosdutt...

 

Sen är det morgonkiss, sen frukost. Och så går dagen.

DSC_0621

 

Vissa av våra rutiner, som vi gör med våra hundar, kan utifrån verka fåniga. Att hunden alltid ska ha sista biten på morgon smörgåsen. Eller att hunden alltid ska somna i ditt knä när du ser på tv.

Allt det, som kan tyckas banalt och fånigt. Är i själva verket jätteviktigt för dig och hundens relation. Vi har ju hundar för att de helt enkelt är våra livskamrater. Och precis som alla andra relationer behöver vi jobba på dem och med oss själva.

 

Hundar är så bra, för de älskar oss som vi är: gamla, unga, tjocka, smala. De ser dig för den du är, oavsett om chefen varit dum, kunderna går dig på nerverna, skolan varit tuff, mötet jobbigt eller du har en tuff dag.

Hundarna finns där, och ger och ger och ger.

 

Och när du och din/dina hund/hundar gör de där enkla sakerna, delar en macka, solar på morgonpromenaden. Sitter stilla och kikar på solnedgången. Då ger du det hunden behöver, din tid, kärlek och uppmärksamhet. 

Och det, är aldrig banalt eller fånigt!


Vardag - en liten uppdatering.

Ja, nu är hösten onekligen här och vardagen traskar på i sin stilla, eller för all del snabba mak.

 

Valparna från sista kullen är över halvåret nu och växer och utvecklas. Det är jätteroligt att få kort på sms på de små liven! :)

 

Hjördis och hennes syskon är 18 månader, lite drygt och även här sker en mognadsprocess. Några tikar har påbörjat sitt 3e löp, och hanarna utvecklas. Det kan vara bommul i öronen, tonårs trots och det kan vara tuffa dagar då man undrar om de någonsin ska bli vuxna. Det blir de och vips är de 7 år! 

 

Spike, flyttade i sommras till ett nytt hem och vad jag får höra trivs han utmärkt. Det är alltid jobbigt att behöva ta beslutet att omplacera sin hund, men ibland måste man sätta sin hund före sig själv och i detta fall blev det superbra för alla. Spike får vara Spike och familjen har fått ett charmigt yrväder och familjen letar som bäst efter pausknappen på honom! 

 

Min mor, Mariana, delägare i kenneln, opererade in en ny knäled för en månad sedan och hundarna har sedan hon kom hem från sjukhuset varit hennes ständiga skugga. Det var tufft för dem att inte ligga PÅ henne första veckorna, men, när de väl fick komma upp och nära, släpper de henne inte. De turas om att ligga nära, nära med huvudet precis nedanför det opererade knät.

 

Aussies är inkännande och känsliga och att vårda sjuka ser de som en självklarhet.

 

Alla ni som var med på kennelträffen kanske blir glada av att höra att Mia Karlsson på Lyckliga Jyckar i vår kommer att ha en berkinings helgkurs, mer information kommer här i bloggen om detta.

 

Jag har fått förfrågningar om min nästa kull och i nuläget vet jag inte när den blir. Hjördis ska genomgå hälsotester och BPH nu i höst och när jag känner att hon är mogen och redo för en kull parar jag henne. När detta blir, beror på. Hjördis är ännu ganska omogen och jag vill ge mina tikar de bästa förutsttningarna för att vara goda mödrar.

Men, var säkra, när det än blir, att min nästa kull planeras kommer det att finnas info under Valpar och här på bloggen. Det lovar jag.

Tills vi hörs igen!

 

Ta hand om er och era hundar! 

 


Bilder från Kennelträffen!

Kennelträffen i söndags var en fullträff. Så roligt vi hade!

Det blev 290 bilder och de som vill ta bild på sig, eller sin hund, gör gärna det. Albummet finner ni här.

 

Och även om det är på fb, behöver man inte vara medlem om man inte vill! ;) Min kennelsida där är offentlig och öppen för alla! :)

 

När livet lugnat sig lite här och vi inte kör i 180 så kommer ett nytt blogg inlägg! 

 

Tills dess ta hand om varandra, så hörs vi! 

 

Blogghistorik

«september 2017»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Senaste inlägg
Covid- återhämtningen.
Nej nej jag har inte dött...
Valpar i Little Blue's familjen!!
Lera lera lera.
Hunden blir inte vad du gör den till.
Veterinärers psykiska hälsa - alla djurägarens angelägenhet.
Long time no see
Vad kan man hitta på när allt inte är som vanligt?!
Livet i coronatider!
Paus...

Senast kommenterade
Veterinärers psykiska hälsa - alla djurägarens angelägenhet.
Long time no see
Paus...
Livet går vidare
Hur tar de andra hundarna det?
Izaac har lämnat oss.
Dygn 48
Lyckan av att finna en bra hane

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2016
  2015
  2014