Little Blue's Australiska terriers

Blogg

Rut

Rut

DSC_0320

Namn: Vitterklippens Zarathustra, aka, Rut

Ålder: 19 månader

Tid hos familjen: 17 månader.

Det bästa jag vet: Hmmm, det är rätt mycket men att pussa och gosa med familjens katt Ugglan är topp och att mysa och pussa mina människor.

Det värsta jag vet: Att trimma rumpan, usch jag är så kittlig där!

Tränar: Ylva säger att det är viktigt att man travar när man är i utställningsringen och inte skuttar... Sen tränar vi på kontakt och lydnad.

Min roll i familjen: Dels vaktar jag, otroligt viktigt, sen så är det min uppgift att torka alla som är blöta.

DSC_0260

Berätta något om dig själv som alla kanske inte vet

Jag är asbra på att hoppa. En gång hoppade jag från stillastittande 1 m upp och sen 1,5 meter långt, jag älskar att hoppa. Min familj säger att jag nog har kängeru nångonstans bak i leden.

Då trivs jag allra bäst:

När jag får ligga i Ylvas knä i soffan och de ser på tråkig tv och jag får sova och ibland bli kliad på magen. Eller när min bästa kompis Greta kommer. Då leker vi flera timmar i sträck.

Pojkarna har ju fått en lite mer djupgående fråga och jag tänkte att du kunde säga vad du tycker om några fördomar/åsikter som jag har hört genom åren.

Jaha, ja ok.

Australisk terrier är i grunden en arbetande hund, men idag finns inget jaktinstinkt kvar.

Hmm, det är nog olika men jag älskar att jaga. Fast Ylva blev arg när jag hade itu en fjäril i luften förra veckan, jag tyckte det var kul att bita av den, men Ylva sa att man inte får göra så... Annars jagar jag det mesta, igår kväll tog jag en mal i flykten... Harar, möss och annat är kul att jaga med! Mina kompisar har också en del jakt i sig, men Izaac har nog mest vall i sig, han älskar att valla får och getter. Jag tror nog att de flesta, om de får chansen, klarar av att jaga och jobba.

Terriers är jobbiga och skäller bara.

Nja, klart vi skäller, jag menar kommer det någon hit, då måste vi tala om för alla att det kommer någon... Hur skulle det annars se ut?

Vi pratar mycket och gillar du tystnad ska du nog inte skaffa en aussie, för vi låter, även om vi inte skäller.

Terriers är ettriga och lyder ingen annan än sig själv.

Ettriga? Nä... vi ger oss aldrig, så klart, jag menar om något är kul varför släppa det? om man har rätt, varför släppa idén?? Men vi lyder, det gäller bara att ha rätt motivation. Det är inte så ofta det räcker med att du som ägare blir glad, jag vill ju ha lön för det jag gör. Jag menar du skulle väl inte gå till jobbet och bli nöjd om du inte fick betalt, utan bara fick en klapp på axeln och ett "bra jobbat!"?

Vi älskar våra människor och kan flytta berg för dem om vi anser att de behöver. Ibland kan man behöva jobba lite för att vinna vårt förtroende, men har du det, har du en vän för livet!

DSC_0133

Vad är du riktigt bra på?

Att ta hand om den som är ledsen. Jag slickar bort dina tårar, jag torkar dig om du är blöt, jag lägger mitt huvud på din axel när du behöver.

Mina favoritmänniskor:

Jag gillar alla! (nåja, för det mesta). Jag gillar min familj mest såklart.

 

Sista frågan, om du fick välja en känd person som skulle äga en aussie, vem skulle du då välja.

Hmm...

Henrik Larsson (fotbolls spelare). Han verkar va en hyvens kille, som gillar fotboll och som dessutom har glimten i ögat!

DSC_0008


Theo

DSC_0050

Namn: Pariservikens Guitar Man aka Theo.

Ålder: 4 år

År hos familjen: 4, jag flyttade hit på min 8 veckors dag!

Det bästa jag vet: Utställning, att spela fotboll och få magen kliad. Utan inbördes ordning.

Det värsta jag vet: Att bli lämnad kvar hemma när alla åker iväg och har roligt, eller när jag lämnas utanför, det är viktigt för mig att alltid vara i centrum...

Tränar: spår av olika slag och lydnad.

Min roll i familjen: Jag tycker det är mycket viktigt att skydda de andra när vi möter andra hundar, Ylva tycker inte det. 

Inför Jönköping lördag 002

Berätta något om dig själv som alla kanske inte vet.

Jag älskar att simma, och redan första gången jag såg vatten så hoppade jag i med ett plask och plums. Det bästa är bäcken jag gör alltid samma sak. hoppar i simmar ett varv eller två och kliver sedan upp. Jag vill inte leka i vattnet, jag vill simma, och ibland kanske stå i strömmen och njuta. Leka gör man på land.

Då trivs jag allra bäst:

I utställningsringen, åh vad jag tycker det är härligt, stor publik ska det vara med, och klappar de takten fullkommligt flyger jag fram.

Annars är det precis när vi gått och lagt oss och jag lägger mig på min kudde och Ylva kliar mig på magen!

Izaac fick berätta om en vanlig dag, men jag tänkte att du skulle berätta lite om vad du tycker är viktigt att veta om man hade tänkt att skaffa en aussie, sån't som du tycker är kul och sådär.

Aha, mmm, Jo det är viktigt att hundarna får vara med. Vi är oerhört duktiga på att hjälpa till, och bara vi kan så gör vi det. Själv tycker jag trädgårdsarbete är roligast... för då kan jag smita iväg o spela boll när ingen ser.

Sen är det viktigt att vi får mycket kärlek, har du en aussie bör du alltid ha tid för lite mys. Vi kanske inte gillar alla hela tiden, men dem vi gillar vill vi ha nära.

Jag skulle säga det viktigaste för en blivande aussieägare är att ha humor och tid. För vi är rätt skojiga, och kan hitta på en del bus, och då kan det vara bra med humor, för ibland tycker inte människor det är ok att man puttar undan lite blommor för att se ut genom fönstren eller så.

Och tid, ja eftersom vi vill vara med, och anpassar oss superbra är vi perfekta att ha med på jobbet, jag tror faktiskt inte det är något jobb vi inte skulle klara. Jag vet aussies som är kontorsarbetare, lastbilschaufförer och butiksbiträden.

DSC_0070

Vad är du riktigt bra på?

Förutom att spela fotboll? 

Sjunga, ja, när någon kommer som jag riktigt längtat efter sjunger jag en serenad. Mycket uppskattat... Det låter något såhär: "whooooooooouuuuuu, whowhowhoooooooooooouuuuuuuuuuuui."

Mycket vackert.

Mina favoritmänniskor.

Ylva, alltså hon är bäst. Sen kommer alla i familjen och mormor Ewa. Men Ylva hon är lite bättre än alla andra.

Till sist, så fick ju Izaac ge tips till valpköpare, men det har du ju redan gjort, så jag tänkte fråga vem är din förebild?

Zlatan. Vore han en hund vore han en aussie, som jag... och asbra på fotboll.

DSC_0089

 

Blogghistorik

«juli 2015»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
Covid- återhämtningen.
Nej nej jag har inte dött...
Valpar i Little Blue's familjen!!
Lera lera lera.
Hunden blir inte vad du gör den till.
Veterinärers psykiska hälsa - alla djurägarens angelägenhet.
Long time no see
Vad kan man hitta på när allt inte är som vanligt?!
Livet i coronatider!
Paus...

Senast kommenterade
Veterinärers psykiska hälsa - alla djurägarens angelägenhet.
Long time no see
Paus...
Livet går vidare
Hur tar de andra hundarna det?
Izaac har lämnat oss.
Dygn 48
Lyckan av att finna en bra hane

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014