Little Blue's Australiska terriers

Blogg

Kalla vindar och vänskap.

Måndag 003

Jag hade en idé om att vi skulle promenera i kohagen idag. En liten äventyrspromenad, där jag gömt godis och annat skoj. Rut skulle också få sitt första blodspår.

Vädrets makter sa: "nix nej" till det... En isande kall vind mötte oss på morgonpromenaden, och jag som låtit mig luras av solen hade inte mössa på mig! Höll på att frysa skulten av mig! 

Wilma som nu i en vecka ätit grönläppad mussla, formligen studsade fram, trots att det var hennes värsta väder. Detta får mig att känna mig optimistik! Hoppas det håller i sig. Hon började ju kuren med att bryta sig in i bruken och ta 2 tabletter...  så hon kanske vet vad som gäller, vad vet jag! ;)

Det blir en runda i eftermiddag med, men inte riktigt lika innehållsrik o lång som jag planerat.

 

Måndag 001

Vänskap.

Kan hundar vara vänner?

Jag är övertygad om det. Inte bara I flocken utan också utanför.

Måndag 005 I vår flock om 4 så är det så att det är 2 par. De äldre och de yngre. Det betyder inte att de håller ihop 2 o 2 hela tiden. Men, Theo och Rut leker och Wilma o Izaac leker inte så mycket. Wilma leker med Theo, och vägrar släppa in Rut.

Bara för att minsann visa Rut hur det går till kan Wilma ta en leksak och leka själv framför Rut, men slutar leken direkt när Rut kommer nära. Hon bjuder inte in henne... än.

Men alla kan sova tillsammans, eller Izaac vill sova själv. Men de andra tre kan ligga i en "Hög". Man ser en tydlig gruppdynamik i gruppen och jag tycker det är väldigt spännande.

Dominans är ett väldigt negativt laddat ord idag och, det finns få rent dominanta hundar.  Så jag använder sällan det ordet. Men, missta er icke, det finns dominanta hundar och Wilma är en av dem.

Jag brukar säga att det finns hundar som är "naturliga ledare", precis som hos oss människor.

Det finns, de där människorna som man gärna lyssnar på, som man gärna vill göra som de säger. Som får människor att trivas och dessutom, ta fram det bästa i sig själva och må bra av det. Jag tror vi alla har träffat en sådan människa någon gång. Kanske som chef på jobbet. Kanske i skolan, kanske i fotbollslaget. 

Dessa människor har det naturligt, de har ingen prestige i det de gör. De är bra på det och de vet om det, därför kan de stötta andra. Därför lyssnar vi på dem. Därför glädjs vi med dem när det går bra. De behöver inte priser eller bekräftelse, de behöver inte "snacka skit" eller skaffa sig fiender... Dessa människor står aldrig på jobbet och skvallrar, de finner inget nöje i det.

Om du har en sådan människa i din närhet, på ditt jobb eller i din idrottsklubb, ta hand om den människan, och dessutom, har du mött en sådan människa. Då vet du hur Wilma fungerar.

Jag brukar inte jämföra hund/människa, men ibland så funkar det. Och detta är "ibland"

Hon har aldrig någonsin använt övervåld i sin relation till andra hundar. Hon använder väldigt sällan våld, eller tänder öht.

Men, hon har en självklart pondus och närvaro som gör att andra hundar ger henne den respekt, hon  anser sig behöva. Hon är oerhört tydlig i sitt språk med andra hundar, unga som gamla och det är roligt att se.

Hon är helt enkelt en pärla. Hennes hälsa är ju totalt dålig. Hon är pigg och glad och njuter av livet. Men det är ett arbete hon och vi, hennes ödmjuka människor, har gjort tillsammans. Och det har kostat blod, svett, pengar och tårar.

Mitt gäng har 3 bästa kompisar.

Det är de tre tikarna hos Ewa som har kennel Pariservikens. 

I lördags var Ewa hundvakt och alla sju hundar nöjt av att vara tillsammans. Det är roligt att se hur otroligt stort utbyte de har av varandra. 

Mina brukar annars inte ha något större intresse av andra hundar, de har ju varann, men, de tre damerna från Motala är verkligen deras goda vänner. När de umgås kan de ligga o sova, äta tillsammans och leka tillsammans. De är avslappnade med varandra och trivs med varandra.

Det blir aldrig något gruff och de vet var de har varandra. 

Jag blir lycklig av att se alla 7 tillsammans, och hundarna är alltid lyckliga och utmattade efter en dag i varandras sällskap.

 

 


Vind

Brrrrrrrrrrrr.... det stormar ute och jag är glad och tacksam för varje timme vi har el! 

Köksgolvet blev superbra! Härligt. Wilma invigde det genom att kissa igår och idag hämta vatten i vattenskålen och sedan sprida ut det över golvet... Kanske ville hon testa kvalitén på golvet... Vad vet jag?

Wilma är i sanning en mycket speciell dam.

Hon är en verklig terrier-lady ut i fingerspetsarna och har verkligen sin åsikt klar för sig, om allt, och alla.

Hon avskyr av princip alla veterinärer, oavsett om de gjort henne något eller ej. Hon känner banne mig lukten av en veterinär på flera meters avstånd.

Hon lyssnar inte på någon igentligen. När hon ganska nyligen hoppade upp (hon ställde sig på bakbenen och hävde sig upp) på köksbänken för att käka köttbullssmet så  utspelade sig detta:

*Wilma står glatt på diskbänken och mumsar i sig de färdigrullade, men ej stekta köttbullarna.*

Jag kommer in i köket och säger:

"Wilma vad gör du?"

Wilma tittar med sin blinda blick rätt på mig och man kan likt i en serietidning se en pratbubbla formas över hennes huvud:

"Står här o äter. Ser du väl?"

Jag ryter:
"Du ska inte vara där! " Och lyfter ner henne...

Wilma: "Jag var ändå färdig!"

Det spelar ingen roll om man blir arg på henne, allt rinner av henne som vattnet på en gås.

Det här är hennes värld och hon gör vad hon anser lämpligt för stunden. Hon kan be om hjälp, men hon får dig att känna det som om det är hon som gör dig en tjänst som hjälper henne med detta.

Hon är vår första aussie, och hon har verkligen testat både tålamod och ork.

Men hon är underbar (fast inte så kul då hon kissar på folk hon inte gillar). Hon är verkligen "One of a kind" och jag är tacksam för varje dag jag får med henne!

1a mars och Wilma på bordet

.....

Alla hundar sover för tillfället. Det stormar verkligen och ingen utav dem gillar det... I vindbyarna kommer till och med jag i obalans, så jag förstår att det är bättre att sova hela dagen! ;)


Nytt köksgolv

Så, när Rut flyttade in och började gnaga på det slitna köksgolvet fann vi ingen återvändo, det vi skjutit upp så länge, gick inte att blunda för. Golvet hade haft sin tid, nytt golv fick det bli.

Så idag tömde vi köket och lyfte upp det gamla golvet. Allt med hjälp av Theo och Rut. "Ungdomarna" som vi kallar dem. "Gamlingarna" är mer luttrade och gjorde bara en artighetsvisit in till köket, men återgick straxt till varsin sovplats...

hundar o trimbord trasigt 006

hundar o trimbord trasigt 004

Glovet blev upptaget och både Theo och Rut somnade efter lunch. Mycket nöjda med sina insatser.

Det är typiskt aussiebeteende, att vilja vara med, att hjälpa till och att vara nära. 

Imorgon ska Theo och Rut få följa med till storstan medan gamlingarna får vara hemma och vila! Det tror jag alla 4 är glada för! 


Izaac får sin vårfrisyr.

Aussien, som de flesta andra strävhåriga hundar är en trimras.

Tyvärr hade inte Izaac läst det innan han kom till världen. Och således är han innehavare av en ovanligt ullig, tjock och tovbenägen päls. Han får ont av trim så han rakas ner. Idag, skulle han få sin vårfrisyr. Han har inte klippts sen i oktober.

Det började inget vidare, jag ställde upp bordet, ställde trimkorgen + trimmern på vänder mig om för att hämta Izaac o så PANG

hundar o trimbord trasigt 061

bordet föll samman!

TUR, det inte stod en liten Izaac på bordet! 

Nåväl, jag tog bilder och har mailat affären där det inhandlades... Får se vad som händer där...

Nå, vi har faktiskt ett matbord, och det funkar utmärkt att trimma hundar på. Så, upp med Izaac på bordet...

Efter bara ha klippt nacken pajar maskinen... med ett: grr...snooork...bruuuummmmmmmmmm...eeeeeeeeeoooooooh.... drar den en sista suck... Så jag fick klippa han... Nu är det så... att jag kanske inte precis får något pris i klippning av hund med sax. Och Izaac har nu lite sköna hack här o var. Två timmar tog det, men nu har han första vårfrisyren!

Snyggt blev det kanske inte... Nåväl, han är nöjd och det är huvudsaken. Att ta bort vinterpälsen på Izaac är att ta fram glädjen i honom igen. På promenaden skuttande han formligen fram och njöt i stora drag! Härligt att se! 

Nu vilar vi, gänget och jag efter en något intensiv dag!

Ha en fin kväll alla som tittar in!

hundar o trimbord trasigt 009


Äntligen! :)

Efter två års planerande, spånande på namn och till slut ansökan är det nu klart. Vårt valda namn (Little Blue's) är godkänt och registrerat! :) JIIHAA!!!!!!!! Jag kunde inte hålla mig och ringde upp SKK för att höra mig för. Jo då. Det var officiellt registrerat den 4e mars och diplomen kommer på posten i veckan!

 

Vilken härlig start på denna vecka! :)

 

Nu önskar jag er alla välkomna till vår hemsida! 

Onsdag 006


Vår!

Solen lyser och tyvärr viner också vinden! Önskar att vi hade ett litet växthus eller organgeri, så man kunde njuta av solen, utan att frysa näsan av sig!

4 nyanser av blått 

Hundarna njuter i de solfläckar som blir på golven... 

 

I helgen har vi haft besök av Lena m familj. Rut hade otroligt roligt med Noah som snart fyller 7 år! 

Promenader och lek stod på schemat! 

Veckan som kommer blir det mycket jobb, och det är skönt att Rut kan sova själv nu, så jag får något gjort på dagarna! 

Ha en fin söndagkväll nu!

 


Hemsidan är nästan klar

Eftersom jag har en gratis provtid så har jag inte så mycket mer att göra än att lägga till lite bilder och fixa. När jag ser om jag faktiskt trivs med sidan osv så kommer jag uppgradera och därmed få mer utrymme på sidan! :)

Annars går livet sin gilla gång... Hundarna far runt och livet leker! ;)

Onsdag 003


Bygga hemsida

Ja, här sitter och och fixar lite på sidan. Har du råkat hitta hit, ser du att sidan inte är färdig än, men kommer fixas till. Jag hoppas till slutet av denna vecka! Officiellt lanseras sidan när jag fått bekräftelsen på att vårt kennelnamn är godkänt.

 

Blogghistorik

«mars 2014»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Covid- återhämtningen.
Nej nej jag har inte dött...
Valpar i Little Blue's familjen!!
Lera lera lera.
Hunden blir inte vad du gör den till.
Veterinärers psykiska hälsa - alla djurägarens angelägenhet.
Long time no see
Vad kan man hitta på när allt inte är som vanligt?!
Livet i coronatider!
Paus...

Senast kommenterade
Veterinärers psykiska hälsa - alla djurägarens angelägenhet.
Long time no see
Paus...
Livet går vidare
Hur tar de andra hundarna det?
Izaac har lämnat oss.
Dygn 48
Lyckan av att finna en bra hane

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
  •    December
  •    November
  •    Oktober
  •    September
  •    Augusti
  •    Juli
  •    Juni
  •    Maj
  •    April
  •    Mars