Little Blue's Australiska terriers

Blogg

Jag har varit på berikningskurs sista delen.... kursen.

Så, då var jag ju på kurs. Jag och Hjördis var på lördagen och jag och Theo på söndagen.

Vi var hos Mia Karlsson som har Lyckliga Jyckar.

Hon var den som introducerade mig för berikning, för, tja, vad kan det vara nu.... 6 år sen?! Något sådant.

I vilket fall, bor ni i Östergötland rekomenderar jag att gå någon av hennes kurser. Hon är väldigt duktig på att se ekipaget och hunden. Inga fördomar mot raser, men enormt duktig på att läsa hund.

På lördagen fick vi teori, vilket, som ni kanske märkt på dessa blogginlägg är jätteviktigt, så man förstår vad det är man pysslar med. Så man kommer in i "beriknings tänket". 

Vi gjorde en luktbana, och Hjördis kissade sig igenom hela banan. Att hon på måndagen började löpa kan vara en förklaring till det beteendet. Annars är Australisk terrier en ras som gärna kommunicerar med att kissa.

På söndagen var vi i skogen och skulle ge hundarna en berikningsbana. Det var jättespännande att se de andra hundarna. Jag hade en bild i mitt huvud att rottis damen som var med skulle krossa äggen så det skvätte. Jag har aldrig sett en sådan mjuk mun. Hon tog ägget, knäckte det med exakt så mycket kraft som behövdes för att öppna det och åt det så fint! Vilken hund! 

Jag tolkade Theo helt fel, vilket var spännande. Jag tyckte att han gick igenom banan utan att reagera på något (förutom när en kursdeltagare drog i ett snöre bakom en gran... Theo tyckte det var ytterst misstänksamt). När jag sen fick se video av det hela insåg jag hur jag misstagit mig.
Inför varje del av banan analyserade han, läste av gick inte rakt på något utan att först bestämt sig för att det var ok.

Han gjorde detta så snabbt att jag som förare helt enkelt missade det. Jag trodde att han kanske inte haft så kul. Men när jag ser videon ser jag precis hur mycket han faktiskt jobbar! Superspännande för mig!

 

Lärde jag mig något nytt på kursen?
japp, jag lärde mig att jag absolut har förutfattade åsikter om min hund.
Jag lärde mig läsa andra hundar.

Jag hade helt enkelt en kanonhelg! Både jag och hundarna sov gott efter de två dagarna! 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S