Little Blue's Australiska terriers

Blogg

Vardagen

13327636_1374204585938164_134505687081644636_n

Nu är alla valpar hemma hos sina familjer, och enligt uppdateringarna, trivs de bra. De är, som valpar är, busiga och håller sina familjer i god kondition! 

 

Här hemma är det nu bara Hjördis kvar och som hundägare till 4 hundar med olika motionsbehov, ser det lite olika ut hur vi motionerar.

 

En valp skall ju inte gå långpromenader på flera kilometer, eller överansträngas på annat vis (leder ofta till inflammation i muskler och leder) särskilt när de växer mycket, så motion på det sättet är det ju inte nu.

Sen har vi Izaac som är halt, så han ska inte heller motioneras.

 

Så vi går en kort promenad om dagen, och sen några kissrundor i trädgården med dem.

 

Rut och Theo behöver motion och bygga muskler, så de får sig en cyckeltur varje dag.

 

På så sätt får alla det de behöver, Theo och Rut följer även med på den korta promenaden, men får extra konditionsträning. 

 

Detta passar oss alla.

 

Ni som känner mig vet att jag försöker berika deras vardag så både godis, dofter och roliga saker, så det finns tillgängliga i deras hemmiljö.

Izaac får också vattengymnastik i badkaret, vilket hjälper hans hälta.

 

Annars handlar vardagen med valp, om att få henne att kissa och bajsa ute, att inte tugga på möblerna, att inte älska ihjäl katterna....

Att lära sig att komma när jag ropar hennes namn, ja ni vet. Basic saker. Låta henne sova i knät, mysa och ta sig tiden att vara med henne. Allt arbete man lägger ner nu i början på tillit och liknande får man tillbaks när de är vuxna.

DSC_0299

Spike den sista att flytta fick vara med på husse och mattes bröllop, och jag kan glatt säga att han var den mest populära bröllopsgästen, även om han sov sig igenom det mesta! 

Nu börjar hans nya liv, med hans nya husse och matte! 

 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S